top of page

Werkwijze

Energie bepaalt de vorm van alles

werkwijze

Bij een eerste bezoek wordt een anamnese afgenomen waarbij u alle gelegenheid krijgt om over uw klacht te vertellen. Na het gesprek volgt een onderzoek waarbij op vele facetten van de Chinese geneeskunde wordt gelet. Hierbij wordt, naast je lichaam en geest, ook gekeken naar je levensstijl en je voedingspatroon.


Na de anamnese wordt bepaald welke behandeling het beste bij uw klacht(en) past. Dit kan Shiatsu, Dornmethode, Shiatsu Release Techniek, Cupping, Meridiaantaping of een combinatie daarvan zijn, eventueel ondersteund met etherische olie of kruiden. Na 3 of 4 behandelingen volgt een evaluatie en wordt met besproken hoe het gaat en wordt besloten om de behandeling te vervolgen of af te ronden.


Over het algemeen zijn meer behandelingen nodig bij langdurige of chronische klachten.

Shiatsutherapie is geschikt voor alle leeftijden en kan in overleg zeer goed naast reguliere behandelingen uitgevoerd worden.

Wanneer complicaties ontstaan of wanneer er een duidelijke aanwijzing is van onvoorziene klachten, dan is het advies van een arts gewenst en wordt, waar dat mogelijk is, in samenwerking gehandeld.

IMG_0068.jpg

Algemene richtlijnen voor een behandeling

  • Neem geen zware maaltijd voor de behandeling,

  • drink extra water na de behandeling,

  • neem na de behandeling wat tijd en ruimte voor uzelf,  in verband met een eventuele reactie op de behandeling.

Klachten

Indien u niet tevreden bent of een klacht heeft over de bejegening door uw therapeut, dan kunt u dat melden bij de therapeut of bij de KAB (Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen). U vindt hierover informatie in het folderrek in de wachtruimte. Of kijk op de website van http://www.kab-klachten.nl.

bottom of page